Another commissioned project, installing MID (Multi Information Display) steering wheel button @ Honda Jazz/ Fit GE8. Challenging because it’s GE8 S type which only has 2 pin on it’s cable reel assy. I had to hack the assy to pull another 4 hidden wires. I think every Honda cable reel assy has 6, or 12, or 18, or 24 wires inside (multiplication of 6).

DIY: MID steering wheel button @ Honda Jazz/Fit GE8

6 thoughts on “DIY: MID steering wheel button @ Honda Jazz/Fit GE8

  • March 27, 2014 at 11:37 pm
    Permalink

    Bro, beli d mana ya itu ? Harga ny brp ya ?
    Udah itu cara pasang ny g mana ? Hehe thx

    Reply
  • March 28, 2014 at 10:12 am
    Permalink

    Oom Andri, belinya di FJB Kaskus. It was a commissioned project so I can’t give any installation details. Contact me if you interested.

    Reply
  • July 24, 2014 at 3:01 pm
    Permalink

    Bang Adhi,
    Install nya gmana yah bang? Saya sudah ada button nya ex honda civic SI dari Amrik beli di ebay; tau siapa yang bisa masang ga? makasih

    Reply
  • January 18, 2017 at 6:55 am
    Permalink

    bro, ada kontak yg bisa di hubungi gak? gw minat pasang, udh ada button tp g tau wiringnya

    Reply
  • September 24, 2018 at 2:43 pm
    Permalink

    om adhi… boleh babtu tutor buat masang steering remotex… mobil sy jazz RS matic 2011… model remote sy persis punya om…. blix sdh lama tapi sampai sekarang blm bisa connect om…

    Reply
    • September 27, 2018 at 1:01 pm
      Permalink

      Tergantung tombolnya dapat yang seperti apa. Kalau dapat socket biru berarti punya Civic, posisi pin di socket harus digeser biar bisa match dengan Jazz. Kalau dapat socket putih ada kemungkinan sudah sesuai dengan Jazz. Tinggal mapping pin cable reel di belakang setir, sambung ke ground dan signal ke kabel remote head unit. Toko audio mestinya bisa. Kalau mau DIY, wiring Jazz ada di Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 12 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.